Hotelkæde vil have grønt stempel på samtlige hoteller

Efter et halvt års tilløb har Østergaards Hotel i Herning modtaget turismemiljømærket Green Key. Nu vil organisationen bag bruge erfaringerne til at opnå samme certificering på alle sine hoteller. 

Mindre madspild, lavere energiforbrug, større fokus på økologi og flere lokale råvarer. Det er nogle af resultaterne efter et halvt år, hvor ledelsen på Østergaards Hotel i Herning har gået igennem samtlige hotellets processer for at kvalificere sig til turismebranchens primære miljømærke Green Key.

Ifølge Danske Hotellers kommercielle direktør Jørgen Christensen er der tale om et mangeårigt ønske såvel som et grundvilkår på hotelmarkedet anno 2024.

”Vi har taget en koncernbeslutning om, at alle hoteller i Danske Hoteller skal certificeres af Green Key hurtigst muligt. Det er et vigtigt signal til alle vores kunder og interessenter om, at vi selvfølgelig tager hånd om miljøet. Derudover er det en personlige tilfredsstilledelse at kunne gøre en reel indsats i den grønne omstilling og samtidig gøre det lettere for Hr. og Fru Danmark at agere bæredygtigt,” siger Jørgen Christensen og fortsætter:

”Vi kan konstatere, at kravene om at kunne dokumentere bæredygtig adfærd er støt stigende på hotelmarkedet anno 2024. Det er simpelthen en grundpræmis at have orden i sagerne på det område. Ligesom pris og beliggenhed er et parameter, er bæredygtighed det i høj grad også. Det seneste halve år har været en meget lærerig proces, hvor vi har endevendt alle arbejdsgange for at finde energibesparelser og andre bæredygtige tiltag. Nu begynder arbejdet med at implementere læringen på alle de øvrige hoteller,” siger direktøren. 

Tidligere på året besluttede Danske Hoteller sig for at udnævnte miljøansvarlige på alle sine hoteller og for løbende at introducere ny teknologi, der kan medføre besparelser på blandt andet energi og vand. 

Organisationens bæredygtighedsplan sigter overordnet imod at nedbringe udledningen af CO2 med mindst 15 procent, at nedbringe energiforbruget per overnattende gæst med 10 procent og at øge andelen af økologiske råvarer i hotellernes restauranter markant. Alt sammen inden for de kommende tre år. 

Også i hotelkædens indkøbspolitik forpligter hotellerne sig til at prioritere lokale, økologiske, miljømærkede og energimærkede produkter. 

Foruden Østergaards Hotel er tre af hotellerne i Danske Hoteller allerede Green Key-certificeret. Der er tale om henholdsvis Hotel Bymose Hegn i Helsinge, Hotel Årslev Kro i Brabrand og Hotel Kryb i Ly Kro i Fredericia.